Onze partners


Wij, als manege, hebben verschillende partners waar we mee samen werken of mee te maken hebben. De belangrijkste lichten we even uit op deze pagina. 

RV de Fivelruiters

De Fivelruiters is een paardensportvereniging opgericht in 1965 en heeft als doel het bedrijven en promoten van paardensport in de meest ruime zin van het woord. Met enige regelmaat organiseert de Fivelruiters wedstrijden, zowel dressuur als springen.
De wedstrijden worden gereden op manege de Veenhoeve. Naast ruiters met een eigen paard of pony, kunnen ook onze manegeleden een paar keer in het jaar meerijden met een dressuur- of springwedstrijd. De Fivelruiters organiseert ook het welbekende Hippos Concours. 

Ieder manegelid betaald €10,- in het jaar naast de FNRS lidmaatschap. Zo kunnen de Fivelruiters en de manege leuke activiteiten, workshops, showavonden organiseren voor ieder manege lid.

Veenhoeve Sporthorses 

Veenhoeve Sporthorses is de Dressuur- en trainingsstal van Miriam Kramer die is gevestigd binnen Manege de Veenhoeve. Paarden worden ingekocht, doorgetraind, eventueel uitgebracht op wedstrijd en/of op keuringen en weer verkocht. Ook voor Manege de Veenhoeve is Veenhoeve Sporthorses een belangrijke schakel. Jonge Friese paarden die zijn gefokt door Bert Kramer (stal de Wisselplaats) worden opgeleid door Miriam en als ze geschikt blijken voor de manege, zetten ze hun carrière hierin voort. Een handige samenwerking van Stal de Wisselplaats, Manege de Veenhoeve en Veenhoeve Sporthorses.

WIST JE DAT?
Zenna, Yrza, Veerle, Tooske en Zytske binnen Veenhoeve Sporthorses zijn opgeleid voor de manege?

Niels Kramer

Technische dienstverlening

Niels Kramer Technische dienstverlening is een bedrijf dat zich bezighoudt met verschillende projecten, waaronder in de paardenbranche. Zo heeft Niels meerdere eb-en vloed bodems gerealiseerd, rijhallen, paardenstallen, poetsplaatsen en nog veel meer. Ook onderhoudt Niels de bakken binnen Manege de Veenhoeve, de machines en is hij voor verschillende klussen op de manege te vinden. Dit doet hij naast de projecten voor externe klanten. Niels is ook regelmatig te vinden op keuringen van het KFPS (Koninklijk Friese Paarden Stamboek), waarbij hij Friese paarden voorbrengt op (internationale) keuringen. 

Stal de Wisselplaats

 

Stal de Wisselplaats is de naam van onze fokkerij. Hiermee begon het allemaal: Bert Kramer begon met het fokken van Friese paarden. Deze fokkerij is gevestigd op de de boerderij in Kiel-Windeweer. De fokkerij werd zo groot, dat we op zoek zijn gegaan naar een grotere locatie, dit werd de manege. We vonden het zonde om de manege alleen te gebruiken voor de fokkerij en zo zijn we de lessen gaan voortzetten. Onze manege bestaat voornamelijk uit Friese paarden en een deel hebben we ook zelf gefokt, namelijk: Zenna, Yrza, Tooske, Veerle en Dieuwke. Inmiddels is de fokkerij wat kleiner geworden en fokken we jaarlijks ongeveer 2-4 veulens.