Manegelessen


Paardrijden is heerlijk ontspannen en toch actief bezig zijn. Jong en oud kan hiervan genieten. Bij ons kan je op elk niveau komen paardrijden, of je nu beginner bent of een ervaren ruiter. Paardrijden is voor iedereen die tijd en moeite wil stoppen in het leren rijden van een paard. Ontdek het op manege de Veenhoeve...

Paardrijlessen voor kinderen en jeugd

Wanneer je 8 jaar bent en je hebt altijd al graag willen paardrijden dan kun je een gratis proefles krijgen bij ons.  Na deze proefles kun je bekijken of je bij ons wilt gaan rijden. Heb je nog nooit eerder op een pony of paard gereden, dan krijg je na de proefles ca. 4 keer een opstaples. Deze lessen worden één op één gegeven en duren ongeveer 20 minuten. 
De instructeur/trice probeert je in deze lessen de basisbeginselen van het pony/paard rijden bij te brengen, om er voor te zorgen dat je veilig de les in kan stromen. Na deze opstaplessen word je ingedeeld in een doorstroomles. Lijkt het je leuk bel of mail dan even en neem je vriendje of vriendinnetje gerust mee.


Ben je 6 of 7 jaar? Kom dan gerust naar 'de Ponyclub'! Je leert spelende wijs paardrijden, het verzorgen/klaarmaken van je paard en er is ook nog tijd voor een leuk spelletje. De ponyclub is op de vrijdagmiddag van half 3 t/m half 5. Wanneer je dan 8 jaar bent, kun je doorstromen naar de groepslessen.Paardrijden voor volwassenen 

Wanneer je vroeger gereden hebt, kan de instructeur/trice bekijken hoeveel privélessen je nog nodig hebt na je gratis proefles. Na deze gratis proefles kun je bekijken of je bij ons wilt gaan rijden. 

Heb je nog nooit eerder op een pony of paard gereden, dan krijg je na de proefles ca. 4 keer een opstaples. Deze één op één lessen duren ongeveer 20 minuten.  De instructeur/trice probeert je in deze lessen de basisbeginselen van het pony/paard rijden bij te brengen, om er voor te zorgen dat je veilig de les in kan stromen. Na deze opstaplessen word je ingedeeld in een doorstroomles. Wij hanteren i.v.m. het paard en welzijn een maximum gewicht van 85 kg. Beginnende ruiters 80 kg. 

 

Lijkt het je leuk? Dan kun je contact met ons opnemen!

Gratis proefles

Dit is een gratis kennismakingsles om te
bekijken of je door wilt gaan met paardrijden. Deze les duurt ongeveer 15 minuten.

Opstaples

Dit zijn over het algemeen 4 privelessen van 20 minuten om vervolgens veilig de doorstroomles in te kunnen. Per les betaal je € 13,50 (tot 18 jaar) en € 15,- (18+). Deze lessen worden per keer aan de balie afgerekend. 

Doorstroomles

Dit zijn relatief kleine groepslessen van een uur, incl. 10 min opstappen. 6 a 7 beginners kunnen in deze les wennen aan het rijden in een groep. Het kwartaal bedrag bedraagt € 148,- (<18 jaar) of € 166,- (18+) op een manegepaard- of pony. Voor eigen paard/ pony bedragen de lesgelden € 122,50,- (>18 jaar) of € 130,- (18+) per kwartaal.

Priveles

Dit zijn lessen van een half uur, waarvoor je aan de balie of telefonisch vroegtijdig een afspraak kunt maken. De kosten bedragen € 26,- op een manegepaard en € 23,50 op een eigen paard. Gedeelde privelessen (2 personen) springen kosten € 18,50 p.p. op een manegepaard en € 15,50 op een eigen paard. Hier worden springmiddagen voor gehouden.

 

Ponyclub

Ben je 6 of 7 jaar? Meld je dan aan voor de ponyclub. Je leert spelenderwijs paardrijden, het verzorgen/ klaarmaken van je paard en er is ook nog tijd voor een leuk spelletje. De ponyclub is op vrijdagmiddag van half 3 t/m half 5. De kosten bedragen € 175,- per kwartaal inclusief ranja en wat lekkers. 

Reguliere les

Uiteindelijk komt iedereen uit in een reguliere paardrijles. Hierbij wordt zowel leeftijd als niveau op elkaar afgestemd.  Het kwartaal bedrag bedraagt € 148,- (<18 jaar) of € 166,- (18+) op een manegepaard- of pony. Voor eigen paard/ pony bedragen de lesgelden € 122,50,- (>18 jaar) of € 130,- (18+) per kwartaal.