Accomodatie


Manege de Veenhoeve beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor de paardensport. Zo zijn er 4 bakken om in de rijden, ruim 50 stallen en veel weidegang/ paddocks voor de paarden. Daarnaast beschikt de manege over een longeercirkel, stapmolen en 2 zadelkamers met poetsplaats. De manege beschikt over een ruime kantine. 

Foyer en binnenbakken

Manege de Veenhoeve beschikt over een prachtige foyer, van waaruit je zicht hebt op beide rijhallen. De grootste van deze twee rijhallen meet 25 x 65 meter en is voorzien van één van de beste zandbodems in Noord-Nederland. Rondom deze rijhal is bovendien nog volop ruimte aanwezig voor het plaatsen van tribunes of stands. De tweede rijhal heeft een afmeting van 20 x 40 meter en is voorzien van een eb-en vloedbodem.  


Buitenterrein
Op het buitenterrein is een overdekte rijhal van 20 x 40 meter  aanwezig en een springtuin van 40 x 65 meter, beide voorzien van een eb-en vloed bodem. Momenteel zijn in de manege ca. 50 boxen aanwezig, die worden gebruikt voor de stalling van  manegepaarden, pensionpaarden en trainingspaarden van dressuur- en trainingsstal Veenhoeve Sporthorses. Daarnaast beschikt de manege over een  stapmolen, longeercirkel, wasplaats en twee zadelkamers.


Parkeer gelegenheid en weilanden

De manege beschikt bovendien over een ruim bemeten en verlicht parkeerterein. Achter de manege bevind zich ca. 10 ha weiland, wat kan worden gebruikt voor het weiden van de paarden en pony's.  Daarnaast beschikt de manege over ca. 15 paddocks met zelfvoorzienende drinkbakjes. 


Apparatuur en materiaal
De rijhallen zijn goed verlicht en beschikken over moderne geluid- en muziekapparatuur. Door de headsets kun je de instructies goed verstaan tijdens de lessen en de presentatie tijdens clinics en shows. Bovendien beschikt de manege/ R.V. de Fivelruiters over voldoende springmateriaal om grote springconcoursen te kunnen organiseren.