logo-manege-de-veenhoeve-zl

Veenhoeve Sporthorses is een jong bedrijf in Appingedam, waarbij Friese paarden en KWPN'ers de hoofdrol hebben. De kernactiviteit bestaat uit de in- en verkoop van Friese paarden en KWPN'ers. 

Miriam Kramer (20) is dit bedrijf begonnen vanuit de passie voor de paardensport. Daarbij was er de mogelijkheid ontstaan om de accomodatie van haar familie 'Manege de Veenhoeve' te gebruiken. Deze locatie leent zich uitstekend voor een dressuur- en trainingsstal. Miriam heeft meerdere keren paarden uitgebracht tot de M-dressuur, daarnaast houdt ze zich bezig met het opleiden van jonge paarden en het keuringsklaar maken. Naast dit is Miriam momenteel afgestudeerd aan de opleiding 'Ondernemerschap en Retail Management' aan de Hanzehogeschool. 

Website: http://veenhoevesporthorses.nl/

8b9ad34a 9f7d 4f10 86f5 ed860fe1cf9a

 

609ae81e 7727 4c82 8721 5e64d8855c2d

 

 

kleine bakManege de Veenhoeve beschikt over een prachtige foyer, van waaruit je zicht hebt op beide rijhallen. De grootste van deze twee rijhallen meet 25 x 65 meter en is voorzien van één van de beste zandbodems in Noord-Nederland. Rondom deze rijhal is bovendien nog volop ruimte aanwezig voor het plaatsen van tribunes of stands. De tweede rijhal heeft een afmeting van 20 x 40 meter.

 

  Op het buitenterrein is een verlichte buitenrijbak van 20 xstapmolen 40    
  meter aanwezig en daarnaast beschikt de manege over een springtuin 
  van 40 x 70 meter met een leembodem. Momenteel zijn in de manege
  ca. 50 boxen  aanwezig, die worden gebruikt voor de stalling van 
  eigen paarden en pension paarden. Daarnaast beschikt de manege
  over een stapmolen, longeercirkel en wasplaats.

 

kantine

De manege beschikt bovendien over een ruim bemeten en verlicht parkeerterein. Achter de manege bevind zich ca. 10 ha weiland, wat kan worden gebruikt voor het weiden van de paarden en pony's.

De rijhallen zijn goed verlicht en beschikken over moderne geluid- en muziekapparatuur. Door de headsets kun je de instructies goed verstaan tijdens de lessen en van de presentatie tijdens clinics en shows. Bovendien beschikt de manege over voldoende springmateriaal en tijdwaarneming om grote springconcoursen te kunnen organiseren.

 

 

 

buitenbak weilanden 

zadelkamer longeercirkel         

ingang kantine1

 

De instructie op Manege de Veenhoeve worden op dit moment verzorgd door Nadine Kramer, Marleen Griede & Jennifer Visser.

Nadine Kramer

Bedrijfsleider

 

Allround Instructrice (Manegelessen)

 

Dressuur - Springen - Caroussel

 

In 2011 heb ik mijn Havo diploma afgerond. Vanaf dat moment ben ik werkzaam in het manegebedrijf. In 2012 ben ik geslaagd voor mijn Orun- cursus niveau 2. Hierna hebben Alfons en Trudy van Proosdij mij verder begeleid in het ontwikkelen van het lesgeven en rijden. Ik geef dagelijks les aan ruiters van verschillende leeftijden en niveaus. Naast het lesgeven ben ik vanaf 2016 bedrijfsleider van de Veenhoeve. Samen met mijn broer en zussen zijn wij woonachtig in het Zweedse huis naast het manegebedrijf. Ik hoop jullie op een leerzame manier wat mee te kunnen geven van de prachtige paardensport!

 

Nad

Marleen Griede

Allround Instructrice (Manegelessen)

 

Dressuur - Springen - Caroussel

Mijn naam is Marleen Griede, werkzaam op manege de Veenhoeve als instructrice. Om eerlijk te zijn heb ik nooit echt geweten wat ik wou gaan doen qua werk, totdat ik aan de opleiding voor instructrice begon. Één ding wist ik zeker, paarden vind ik leuk. Toen ik begon met het lesgeven, merkte ik al snel dat ik dit echt onwijs leuk vind om te doen. Ik voelde me als een vis in het water. Zorgen voor een goede communicatie tussen ruiter en paard, met hier en daar een lolletje tussen door.

Naast mijn werk, vind ik het ook leuk om zelf paard te rijden. Zelf heb ik twee paardjes, David en Kiddo. Bij deze twee boefjes ben ik dan ook dagelijks te vinden. Op het moment beoefen ik meer de dressuursport, maar springen/crossen doe ik ook. Buitenritten rijden vind ik ook echt fantastisch. Het gaafste wat ik gedaan heb tot nu toe, is toch wel het zadelmak maken van mijn jongste paardje.

Ik hoop jullie veel bij te kunnen leren!

 Marleen

Jennifer Visser

Allround Instructrice (Manegelessen)

 

Dressuur - Springen - Caroussel

Mijn naam is Jennifer Visser en ik ben 20 jaar oud.
Misschien kennen jullie mij al wel van de staldienst of het helpen bij bijvoorbeeld de proefjes of ponykamp. Ik studeer verpleegkunde in Groningen en hiernaast vind ik het erg leuk om les in paardrijden te geven. Ik volg dan ook de opleiding tot instructrice. Zelf rijd ik al vele jaren bij deze leuke manege. Als manege paarden bijgetraind moeten worden, om fijn in de les te lopen, dan rijd ik ze door. Ook help ik Miriam bij het trainen van de jonge paarden. Ik vind het erg leuk om jullie les te (gaan) geven op manege de Veenhoeve!

 

Jennifer
   

stalling1In onze manege beschikken wij ook over een pension. Dit wil zeggen dat je je paard of pony kunt stallen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen half pension of volledige pension. Bij half pension moet je zelf je paard/pony uitmesten en bij volpension wordt dit voor je gedaan.  Op dit moment beschikken wij over 42 boxen, waarvan 27 binnenboxen en 15 buitenboxen. Je paard of pony wordt gestald in een stal, welke wordt opgestrooid met stro of vlas.
 
Tijdens de openingstijden van de manege mag je gebruik maken van de faciliteiten in de manege, zoals: vrij rijden in de binnen- of buitenbakken, opzadelplek, spoelplaats etc.  Indien je paard of pony bij ons op pension staat, kun je je paard tijdens de weide periode in de paddock plaatsen.  De voorwaarden en prijzen voor pensionstalling kunt je bij ons op de manege verkrijgen. 

 

*Vanaf mei 2018 nemen wij geen nieuwe pensionklanten meer aan*

prive lessen

U kunt privélessen op manege- of eigen paard volgen van 
Nadine Kramer, Marleen Griede of Jennifer Visser. 

U kunt contact met ons opnemen voor informatie en aanmelding.

Manege de Veenhoeve biedt je ook de mogelijkheid om jouw paard of pony tijdelijk bij ons te stallen tijdens de vakantieperiode of indien je korte of langere tijd ziek bent. Wij kunnen dan tevens op verzoek jouw paard of pony (blijven) trainen.

In onze eigen Veenhoeveshop vind je allerlei tweedehands spullen die met paardrijden te maken hebben. Voor een kleine prijs kun je hier bijvoorbeeld een paardrijbroek, cap, wedstrijdjasje of bijvoorbeeld kinderboeken of laarzen kopen. Elke keer wordt het winkeltje weer aangevuld met andere spullen. Daarnaast kun je een nieuw Veenhoeve vest of jasje bestellen met eventueel je naam erop, dit jasje mag je ook gebruiken tijdens de F proefjes. Zowel in kindermaten als in dames- en herenmaten. Je kunt ook je paardrijspullen die je niet meer gebruikt, inbrengen. Dit werkt als volgt: Je neemt je spullen mee en levert deze in bij degene die achter de balie staat. Ze worden gecontroleerd of ze nog heel zijn. Er wordt voor gezorgd dat jouw spullen in de Veenhoeveshop komen te liggen. De opbrengst is voor de helft voor jou! Dit krijg je vanzelf contant uitbetaald. Dus: Heb je nog goede spulletjes, lever ze dan in en maak er iemand anders blij mee; het levert je ook nog iets op!

logo-manege-de-veenhoeve-zlManege de Veenhoeve

Woldweg 125
9902 AD Appingedam
info@manegedeveenhoeve.nl

manegedeveenhoeve.nl
Telefoon: 0596-681470

Openingstijden manege de Veenhoeve
Maandag t/m vrijdag 14.00 tot 22.00 (kantine geopend tijdens de lesuren)
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 11.00 tot 17.00 (alleen voor pensionklanten geopend).
Pensionklanten t/m 12 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene op zondag rijden.

icon label